15. november 2018
Skriv ut

Sweet potato mac and cheese

3-4 pers
20 min
Glutenfri

Du kan lage denne middagen både vegetarisk og glutenfri. Bruk glutenfri makaroni eller grønnsaksfond for å tilpasse den dine behov.

Selv så bruker jeg kyllingfond, flytende, liker den godt. Enkelt å smaksette mat uten å måtte koke kraft. Det var vel egentlig ikke sånn her dette innlegget skulle starte, men sånn ble det, hehe.

I går filmet vi en hel dag med youtube filmer, det tok litt lenger tid enn jeg trodde, men tror det blir veldig bra. Jeg vurderer å mikse litt mellom veldig enkle filmer, filmet rett ovenfra som jeg kan gjøre selv, og litt mer avanserte hvor jeg trenger en på kamera. Jeg skal hvert fall kjøpe meg en tripod som jeg kan bruke til å filme rett ovenfra og ned. I går så var det to oppskrifter som ble filmet, jeg gleder meg til å se resultatet kjenner jeg:) Fra filmingen i går så dro jeg på kino. Vi så “A star is born”. Altså, har du sett den? Jeg hadde hørt så sjukt mye bra om den filmen så tenkte jeg ville bli skuffet. Halvveis inn så tenkte jeg det samme, at dette er nok en klisje-film. Men det hele endte med at vi satt å gråt! haha. Veldig bra film som jeg absolutt kan anbefale. Vi dro så på tranen og spiste pizza, for en GOD pizza! Kanskje den beste i Oslo?! Namnam.

Men litt tilbake til denne oppskriften. Jeg vet jeg driver å maser om Thanksgiving, men det er så koselig! Invitere så mange eller så få du selv vil, lage god mat og spise og snakke hele kvelden. Da synes jeg du skal lage nettopp denne retten som en siderett. For helt ærlig, det kan være litt mye kun spise den til middag, men som en liten bit ved siden av helstekt kylling osv er den HIMMELSK!!!

  Sweet potato mac and cheese

 • 1 medium stor Søtpotet
 • 1/2 stk Løk
 • 1 fedd Hvitløk
 • 1.5 dl Melk
 • 2 dl Vann
 • 1 ss Flytende kyllingfond
 • 1/2 ts Salt
 • 150 g Makaroni
 • 60 g Revet hvit ost
 • 50 g Parmesan

Oppskriften

Skrell søtpoteten og kutt den i terninger. Kok terningene møre i vann. Mens de koker kan du steke finhakket løk og hvitløk i olje i en panne i 6 minutter. Hell de møre søtpotet-terningene, løk og hvitløk i en blender (eller bruk en stavmikser) sammen med melk, vann, salt og kyllingfond. Blend det hele sammen til en helt jevn saus.

Kok makaroni i saltet vann, hell av vannet, men spar på ca. 1 dl av det. Hell så mye av søtpotetsausen som du ønsker over makaronien, og riv ost over. Rør så osten smelter. Spe gjerne ut med litt pastavann om du synes sausen tykner.

Før servering kan du drysse litt mer parmesan over:)

Du liker kanskje også disse oppskriftene: