10. juli 2017
Skriv ut

Supermyke, saftige Nugatti-Brownies

Samarbeid med Nugatti

Brownie med Nugatti_P9150248

Søndag er her og da er den store bakedagen, hvertfall for meg. Jeg elsker å ikke ha noen planer på søndagene, bare stå opp, spise en god frokost, lage noe godt, planlegge en stor middag og slappe av. Og det er det jeg skal gjøre i dag.

For noen dager siden laget jeg denne brownie-oppskriften som er magisk god.

 

Brownies er noe alle burde lage, og noe alle burde ha en god oppskrift på. Det finnes utallige oppskrifter og det er ikke alltid så enkelt å vite hvilken man skal velge. Nå slipper du å velge mer, her har jeg min favoritt som jeg skal gi videre til deg.

Disse browniene er saftige med smak av Nugatti og myke i midten. De er rett og slett helt alvorlig gode.

Jeg bruker Nugatti i selve deigen, men jeg bruker også to skjeer til å legge Nugatti inn i selve kaken før den stekes. Da får du biter av Nugatti når du spiser brownien. Gurimalla så digg!!

Jeg lager denne oppskriften i en 20 x 20 cm firkantet form, det er noe alle bør ha hjemme, eller det er kanskje litt mye å be om, hehe. Hvis du ikke har 20 x 20 cm firkantet form så kan du bruke en rund form. Men det må ikke være for stor.

Sørg også for å ikke oversteke brownien. Midten skal være myk og saftig. Server gjerne iskrem til, ouf!

Et tips ti er å strø litt maldonsalt over brownien før du setter den inn i ovnen. Det er godt å smake litt salt når alt er så søtt. Da får du en fin balanse.

Brownie med Nugatti_P9150203

  • 100 g Melkesjokolade
  • 150 g Mørk kokesjokolade
  • 175 Smeltet smør
  • 150 g Nugatti
  • 225 g Sukker
  • 3 stk Egg
  • 100 g Hvetemel
  • 25 g Kakaopulver
  • 1 klype Salt
  • 75-100 g Nugatti

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 175 grader. Kle en firkantet 20 x 20 cm form med bakepapir.

Ha melkesjokolade, kokesjokolade og smør i en gryte og varm opp på lav varme. Rør helt til sjokoladen har smeltet. Trekk kjelen av platen og rør inn Nugatti. Sett til side. Visp sukker og egg til du får en tykk eggedosis, ca. 3-4 minutter med en ballongvisp. Rør inn sjokoladeblandingen med en slikkepott. Bland sammen mel, kakaopulver og salt. Sikt melblandingen inn i eggedosisen. Vend alt forsiktig sammen. Hell halvparten av røren i formen. Bruk to skjeer til å fordele Nugattiklumper over røren. Hell resten av røren over og dekk Nugattien. Stek i ca. 35-40 minutter. Husk at brownien ikke skal være helt gjennomstekt. La brownien avkjøles til romtemp før du tar den ut av formen og serverer.

Dette er en skikkelig sjokoladedrøm!

Brownie med Nugatti_P9150232

Brownie med Nugatti_P9150237

Du liker kanskje også disse oppskriftene: