12. mai 2019
Skriv ut

Sjokoladepavlova med bringebærkrem

Her er en av pavlovaoppskriftene som ble en favoritt i fjor, sammen med den klassiske og snickerspavlova.

Jeg har laget tre nye pavlovaer til 17.mai. Jeg har allerede lagt ut snickerspavlova som ble veldig populær på insta og facebook. Det er så gøy! Det er utrolig moro når dere blir så gira. Det er ikke alltid jeg kan forutse hvilke oppskrifter som blir de mest populære, men alt med snickerssmak er jo en hit.

Denne pavlovaen er en sjokoladepavlova med bringebærkrem. Den er også utrolig god! Fargene er helt fantastiske sammen. Den litt brune pavlovaen sammen med dus ros. Pynt toppen av kaken med friske bringebær og hakkete pistasjnøtter så blir dette så bra atte.

Jeg minner også på at dessertene mine, som du finner hos Rema1000, er perfekte som dessert på feks 17.mai. Spesielt creme brulee og creme caramell som kommer i fine glass-skåler. Eller sette dem frem på kakebordet.

  Pavlovabunner

 • 4 stk Eggehviter
 • 200 g Sukker
 • 1 liten klype Salt
 • 50 g Smeltet mørk sjokolade

  Bringebærkrem

 • 3 dl Kremfløte
 • 2 ss Sukker
 • 2 ts Vaniljesukker
 • 1 pakke, men trenger kun 25 g Frosne, tinte, bringebær

  Pynt

 • 1-2 pakker Ferske bringebær
 • 1 neve Hakkete pistasjnøtter
 • 1 stk Granateple

Slik gjør du

Smelt sjokoladen over vannbad, sett til side.

Forvarm ovnen til 130 grader varmluft.

Pisk eggehvitene og salt stive i en helt ren bolle. Bruk en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller elektrisk håndvisp. Når eggehvitene skummer og har vokst i størrelse (ca. 2 min på høy hastighet) så har du i sukker, litt av gangen. Fortsett å pisk på høy hastighet i 7 minutter til du får en stiv og blank marengs. Hvis du tar litt marengs mellom fingrene skal du ikke kjenne sukkerkorn. Hvis du kjenner sukkerkorn, pisk litt til. Dekk et stekebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott til å marmorere den smeltede sjokoladen inn med marengsen.

Fordel marengsen i to porsjoner på papiret. Bruk en skje til å fordele marengsen utover til 18-20 cm i diameter runde bunner. Sett stekeplaten inn i ovnen og stek bunnene i 40-50 minutter. Skru av ovnen. Åpne ovnsdøren på gløtt for å slippe varme ut. Plasser skaftet på en sleiv mellom døren så du får en liten glippe. La marengsbunnene stå inni ovnen til den er kald, gjerne natten over. Slik unngår du en sprukken marengs.

For å lage bringebærkremen så pisker du kremfløte sammen med sukker og vaniljesukker til kremen er myk, men stiv. Når du har tint en pose med frosne bringebær så kan du blende dem, eller mose dem med en gaffel. Sil bringebærene og bruk 25 gram av den pureen du får. Pisk inn denne pureen med kremen. Det er ikke så mye som skal til.

Plasser den ene pavlovabunnen på et fat. Fordel halvparten av bringebærkremen på. Legg den andre pavlovabunnen over og smør resten av kremen utover. Pynt med ferske bringebær, granateple og hakkete pistasjnøtter.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: