22. januar 2020
Skriv ut

Sjokolademakroner med pisket melkesjokoladekrem

40 makroner
2 timer
Glutenfri

 

Et par ting når du skal lage makroner:

 1. Bruk mandelmel som IKKE er fettredusert (viktig!!!)
 2. Bruk romtempererte eggehviter
 3. Ikke få noe eggeplomme med i eggehvitene
 4. Bruk en helt ren bolle og pisk
 5. Mål opp alt nøye
 6. Sikt melis og mandelmel minst 2 ganger
 7. Du MÅ ha sprøytepose og en litt stor rund tipp
 8. Bruk varmluft
 9. Tørk makronene helt før de stekes
 10. Hvis du skal farge makronene så bruk gelefarge og ikke vanlig konditorfarge.

  Makroner

 • 100 g eggehvite
 • 145 g mandelmel (ikke fettredusert)
 • 130 g melis
 • 90 g sukker
 • 1-2 dråper brun gelefarge

  Pisket melkesjokoladekrem

 • 200 g melkesjokolade
 • 2 dl kremfløte
 • 2 klyper salt

Oppskriften

 1. Det første du kan gjøre er å måle opp alle ingrediensene. Eggehvitene skal i en kjøkkenmaskinbolle (bruk ballongvisp). Mandelmel og melis kan du røre sammen i en bolle. Sukker kan du ha i en egen bolle.
 2. Etter du har rørt sammen mandelmel og melis kan du sikte det. Når du har fått nesten alt gjennom sikten vil du se at det ligger igjen noen mandelmel klumper. De kan du hive vekk (det er derfor du skal bruke litt mer mandelmel enn melis). Sikt minst to ganger så alle de “store” (de er ikke så store) mandelmelklumpene fjernes.
 3. Eggehvitene kan du piske på medium hastighet til de skummer godt, blir hvitere og større i volum. Start så å tilsette sukker, litt av gangen. Når all sukkeret er i kan du sette opp hastigheten til høy og piske til eggehvitene er stive og blanke. Stopp når marengsen er stiv så den danner “topper” som står av seg selv. Det tar ca 3 minutter på høy hastighet.
 4. Ha i en dråpe eller to med brun gelefarge så du fager marengsen brun.
 5. Nå kan du røre 1/3 av marengsen sammen med mandelmel/melisen. Rør godt med en slikkepott så alt blanden skikkelig sammen. Fortsett med litt til marengs og rør det godt inn. Ha så i resten og vend det inn til du får en konsistens som er denne: “Når du holder slikkepotten opp så skal det renne en litt tykk trekant med røre ned, og gjerne ganske sammenhengene”. Røren skal altså ikke være så tykk at den holder seg på slikkepotten, den skal akkurat renne ned.
 6. Ha røren i en sprøytepose med stor rund tyll og sprøyt makroner på et stekebrett med enten bakepapir eller silikonmatte.
 7. La makronene tørke helt. Hvor lang tid dette tar er avhengig at hvor varmt det er hjemme hos deg. De skal være såpass tørre at når du tar på toppen av dem så er det ikke klissete. Du kan sette dem på badet om det er varmt der (så lenge det ikke er fuktig).
 8. Stek et og et brett med makroner på 130 grader varmluft i ca. 15 minutter.
 9. Avkjøl.
 10. Hvis du har problemer med å få makronene av bakepapiret/silikonmatten kan du legge dem i fryseren i 10 minutter. Da er det mye enklere å få dem av. Dette skjer fordi de er litt understekt.

 

 1. For å lage fyllet kan du finhakke melkesjokolade, sett til side.
 2. Varm opp kremfløte og salt til kokepunktet. Trekk kjelen av platen og hell sjokoladen i. Rør godt så sjokoladen smelter.
 3. Sil av fløte-sjokoladen i en skål og sett skålen kaldt (i kjøleskapet eller ut på verandaen) i 1.5 time eller til fløte-sjokoladen er kjøleskapskald.
 4. Pisk den kalde fløte-sjokoladen med en elektrisk håndvisp til den blir stiv, men stopp med en gang den er stiv nok til å ha mellom makronene. Siden fyllet er laget med kremfløte så kan du skille fyllet hvis du pisker det for mye.
 5. Ha kremen over i en sprøytepose med rund tipp og sprøyt fyllet mellom to makronskall.
 6. oppbevar makronene i kjøleskapet til dagen etter (da smaker de best).

Du liker kanskje også disse oppskriftene: