03. juli 2018
Skriv ut

Rester fra tacoen? Lag pizza

Samarbeid med Grundig

Tacofredag har blitt en fast tradisjon hos veldig mange, og jeg er ikke fremmed for konseptet jeg heller. Noen ganger vil jeg bare ha taco, og da med tacokrydder og hele pakka. Men ofte så sitter jeg igjen med masse rester, hvis Eirik er hjemme så spiser han de gjerne opp dagen etterpå, men det er jo fint å kunne lage en ny middag ut av restene også. Så her er saken, jeg lager en ny middag ut av restematen. Det er en genial måte å bruke opp maten på. Jeg har et samarbeid sammen med hvitevareprodusenten Grundig  som har pushet meg til å tenke litt nytt ang det å kaste mat. For vi kaster så utrolig mye spiselig mat hvert eneste år. Føler du deg litt skyldig? Det gjør hvert fall jeg, hehe. Men i løpet av de siste ukene har jeg virkelig skjerpet meg, også hadde det vært fint om du også ville tenke deg ekstra godt om før du putter mat i søpla. Det handler jo bare om å respektere maten, se hva som finnes i kjøleskapet og bruke opp det før man kjøper inn nytt. Hvis du lager noe godt ut av restemat så bruk gjerne #respectfood så kan jeg se alt det gode du lager 🙂

Jeg skal fortelle deg om en liten sak her også. Er du kanskje på utkikk etter ny ovn? Da kan jeg fortelle deg at Grundig sin ovn kan deles inn i to soner. Altså, du kan steke to forskjellige retter med to forskjellige temperaturer samtidig!!! Say whaat?? Slik kan du spare både tid og strøm. Bra for miljøet, bra for deg. Nå tenker du kanskje; “vil ikke det gi smak til hverandre”? Neida, du kan steke fisk og kake samtidig uten at smakene vil påvirke hverandre. Et lite tips fra meg til deg.

Nå er det på tide å gi deg oppskriften på tacopizza. Jeg bruker kun restene fra taco-middagen. Så det som blir brukt er tacolefser, rømme, tacosaus, løk, paprika, tacokjøtt og ost. Har du igjen andre type grønnsaker så kan du slenge på det også. Alt skal med, hehe.

    Taco-rester

  • Tacolefser
  • Rømme
  • Tacosaus
  • Løk
  • Paprika
  • Tacokjøtt
  • Revet ost
  • Ruccola

Tacopizza

Hvor mange pizzaer du får ut av denne oppskriften kommer litt an på hvor mye rester du har igjen.

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør ca. 1 ss rømme og litt tacosaus utover en lompe. Strø over ost, løk, paprika og tacokjøtt. Stek lompene i ca. 6 minutter eller til osten har smeltet. Server gjerne ruccola til.

Dette er skikkelig godt og skikkelig enkelt!

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: