17. oktober 2018
Skriv ut

Potetmos med parmesan

4
30 min
Glutenfri

Potetmosen er jo nesten like anvendelig som poteten sjæl. Den passer til alt fra wienerpølser,  kjøttkaker og biff til lammekjøtt, helstekt kylling og fisk. Også så enkelt.

Potetmosen er virkelig moren til  “det enkle er ofte det beste”. Hemmeligheten bak en god potetmos er å ikke spare på kosen. Både fløte og smør er med på å gjøre potetmos rund og god i smaken. Smør på flesk sa du? Ja, takk begge deler. Og en ting til da, parmesan;)

    Potetmos med parmesan

  • 750 g Mandelpoteter
  • 50 g Smør
  • 1-1,5 dl Kremfløte
  • 50 g Parmesan
  • 3 gode klyper Salt
  • 1 klype Pepper

Oppskriften

Skrell potetene og kutt dem i terninger.  Kok potetene i vann uten salt. Når potetene er møre, heller du av vannet og setter potetene tilbake på kjelen så du får dampet bort overflødig fuktighet. Dette tar ikke så lang tid, så følg med. Vannet inneholder nemlig stivelse fra poteten, som resulterer i den limaktige konsistensen du kanskje har opplevd før. Så, jo mindre fuktighet, jo luftigere stappe.
Trekk kjelen av varmen og tilsett smør og fløte (litt av gangen til du får den konsistensen du vil ha, jeg brukte all fløten. Mos alt sammen med en potetmosstappe eller en stor sleiv.
Rør inn revet parmesan og smak til med salt og pepper. Jeg synes potetmos krever en del salt, men det er smak og behag. Du kan bruke hel-melk om du ikke har fløte, men kremfløte er det absolutt beste!
Topp med litt ferskrevet parmesan og server!
Voila! Du har lagd det perfekte tilskuddet til middagsretten. Er egentlig veldig rart at potetstappe aldri har vunnet Oscar for beste birolle? Hehe

Du liker kanskje også disse oppskriftene: