05. september 2018
Skriv ut

Plommesyltetøy med vanilje

Folkens, NÅ er tiden for å lage plommesyltetøy. Norske, gode, saftige og smakfulle plommer er perfekte til å lage syltetøy av. Moren min hadde plukket en hel del plommer som hun kom med, så da var det bare å finne ut hva jeg skulle gjøre med dem. Syltetøy er noe jeg lager om sensommeren, så fryser jeg det. Da har jeg deilig, hjemmelaget syltetøy hele vinteren. Jeg har laget masse jordbærsyltetøy som ligger i fryseren, og nå har jeg plommesyltetøy også, YUM!

I dag dro jeg for å se på en testshoot av coveret til kokeboken min. Jeg er så ufattelig stolt av denne boken. Jeg har samlet mange, nye, og kjempegode oppskrifter i en og samme bok. Ingrediensene er helt vanlige, men med noen triks og tips forvandler jeg dem til gode hverdag -og helgeretter. Boken er delt opp i halvparten salte retter og halvparten søte retter. Bakst er også selvfølgelig med!

Tilbake til plommesyltetøyet. Det er et allsidig syltetøy som jeg bruker på brødskiva eller på vafler. Kan virkelig anbefale det på vafler altså, namnamnam.

    Plommesyltetøy

  • 650 g Plommer
  • 1 dl Vann
  • 3 kvaster Fersk timian
  • 2 ts Vaniljesukker
  • 1.5 dl Sukker

Plommesyltetøy

Del plommene i to og fjern stenene. Hell plommene, vann, timian, vaniljesukker og sukker i en kjele. Kok opp, la småkoke i 15-20 minutter til plommene er myke og noe av vannet har redusert. La avkjøle før du heller syltetøyet over i fryseposer og fryser ned, eller spiser det som det er.

Du kan fint doble eller tredoble denne oppskriften, det spørs hvor mye du vil lage:)

Du liker kanskje også disse oppskriftene: