17. juli 2017
Skriv ut

Ovnsstekte maiskolber med urte -og hvitløkssmør

God mandag folkens!

Eller er det mandag?! hehe.. Jeg klarer ikke helt å følge med på dagene når jeg har ferie, men det er vel litt av poenget også. Eirik og jeg dro til Paris i går, så nå har vi vært på en løpetur, spist frokost og ja, det var egentlig det. Vi skal snart ut å traske langs gatene, kjøpe med oss noen gode baguetter, ost og skinke, sette oss i en park med et pledd og bare njuta livet. Jeg elsker virkelig Paris. Alle er så lekre her, så stilige om du skjønner. De små damene med de fine klærne og de kule karene med fete bukser, hehe. Jeg kunne sikkert flyttet hit i noen mnd hvert år.

Vi bor på Le 10 bis her i Paris som ligger ganske nærme triumfbuen. Altså, ganske så sentralt. Veldig hyggelig og sjarmerende hotel. For er det noe det er mye her så er det hoteller (0g makroner)..

Men for dere som er på ferie i Norge eller har tilgang til å lage mat selv så kan jeg anbefale at du griller eller steker dine egne mais. Jeg var i butikken rett før jeg dro og fant ferske mais. Ikke de som er kokt altså, men rå, ferske mais. Rett fra åker´n. Og vet dere hva, ovnsstekte maiskolber med hjemmelaget urtesmør, det er godt det. Det perfekte tilbehøret til en hver grillmiddag.

I urtesmøret så rørte jeg inn hvitløk, chili, sitronskall og ferke urter. Så rullet jeg smøret inn i plast og la i fryseren i 1 time. Da er det lett å skjære perfekte skiver av det. Så smører man dette på de varme maiskolbene og river litt parmesan over. Så er de klare for å spises, mange!!

  Ovnsstekt mais

 • 4 stk Mais, ferske
 • 200 g Smør, romtemp
 • 1/2 stk Rød chili
 • 2 stk Hvitløksfedd
 • 2 ss Fersk timian
 • 2 ss Fersk basilikum
 • 2 klyper Salt
 • 1/4 sitron Sitronskall
 • 1 neve Parmesan

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 grader. Legg maisene (med bladene som dekker maisen) inn i ovnen. Stek i 40 minutter. Mens maisen steker eller før du begynner å steke dem, så kan du lage urtesmøret. Rør sammen romtemperert smør, presset hvitløk, finhakket chili, sitronskall, hakket timian, hakket basilikum og salt. Rør alt dette godt sammen. Hell så alt ut på en lang plastfolierems og rull smøret til en stram pølse. Du kan også fine ha smøret over i en skål. Legg den myke smørpølsa i fryseren i 1 times tid. Da vil smørpølsa bli hardere og det er lett å kutte skiver av det.

Når maisen kommer ut av ovnen så trekker du bladene ned og fjerner trådene som ligger inni maisen. Jeg brente dem også litt med en creme brulee brenner så de skulle få litt farge.

Server ovnsstekte maiskolber med urtesmøret, litt ekstra salt og revet parmesan.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: