30. juni 2018
Skriv ut

Mango og jordbærsmoothie

Samarbeid med Grundig

Jordbær er et bær som står høyt oppe på “favorittlista”. Jeg elsker de norske jordbærene, de er så utrolig søte og gode. Men, det som også er med jordbær er at de blir kjapt dårlige. Etter kun 1 dag på kjøkkenbenken er jordbær overmodne. Fortvil ikke, det finnes løsninger på hva du kan bruke de gode overmodne bærene til.

Sammen med Grundig lager jeg nye, gode retter ut av overskuddsmat og mat som kanskje ville havnet i søpla. Slik som jordbær, som blir ganske fort dårlige og da er det lett å hive dem i stedet for å tenke ut noe annet man kan bruke dem til. Det er nettopp her jeg ønsker å inspirere. For hva med å lage en knallgod smoothie ut av de overmodne bærene, og kanskje du i tillegg har en overmoden mango liggende? Da kan du lage en mango og jordbærsmoothie. Du kan også kun bruke jordbær eller kun bruke mango. I tillegg så har jeg i litt banen og saften av sitron og appelsin. Den smoothien her er løsningen på #respectfood. Å respektere maten vi kjøper. Vi klarer ikke alltid å spise opp alt før maten blir litt dvask. Men man trenger jo ikke hive maten selv om. Neida, la oss lage den om til en ny og forfriskende rett. Jeg lover deg, du kommer ikke til å lage en annen smoothie igjen, hehe.

Det jeg gjør i denne oppskriften er at jeg fryser ned de overmodne bærene. Du kan fryse ned alt av bær og frukt du har hjemme, og sånn sett har du alltid en smoothie klar i fryseren. Jeg skal også tipse deg om et kjøleskap fra Grundig som tar dette med #respectfood til nye høyder. De har nemlig spesialisert seg i å lage teknologi som får maten til å holde seg lenge i kjøleskapet. De har en spesiell vitaminCare-sone som får frukt og grønt til å holde seg friske mye lenger enn vanlige kjøleskap. Kjøleskapet sin teknologi lar deg lagre fisk, meieriprodukter og kjøtt opptil TRE ganger så lenge som vanlige kjøl/fryseskap!! Dette hjelper jo helt klart ift å kaste mindre mat (kjenner jeg elsker det konseptet). Les gjerne mer om de nye hvitevarene her.  Mitt nye kjøleskap på det nye kjøkkenet er dette.

Jeg bruker blenderen til Grundig for å lage denne smoothien. Den er sterk, enkel å bruke og enkel å rengjøre, hehe. Du finner blenderen her om du vil sjekke den ut 🙂

    Mango og jordbærsmoothie

  • 1 moden Mango
  • 500 g Jordbær, helst norske
  • 1 dl Sitronsaft
  • 1.5 dl Appelsinjuice
  • 1 stk Banan, moden

Mango og jordbærsmoothie

Skjær mango og jordbær i terninger, legg dem i en frysepose og frys ned. Blend sammen frosne mango og jordbærterninger, sitronsaft, appelsinjuice og 1 moden banan. Blend til du har en glatt og jevn smoothie. Drikk med det samme.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: