09. desember 2020
Skriv ut

Mandelflarn

36 stk
30 min

Det er noen juleoppskrifter som er enklere å lage enn andre, dette er en av de enkle. Du kan bruke hvilke nøtter du selv ønsker, feks salte peanøtter kan jeg tenke meg er veldig godt!

Jeg lagde disse en kveld denne uken, så nå har jeg en stor skål med masse mandelflarn. Jeg hadde kun mandler med skall hjemme, så da ble det det. Ikke gadd jeg å skolde dem heller. Men gjør gjerne det, om du vil ha dem litt mer “rafinerte”.

Det eneste du skal passe på når det kommer til denne oppskriften er å ikke lage for store flarn, du skal kun ha 1/2-1 ts røre av gangen. De sprer seg veldig utover når de stekes. Steketiden er også noe du skal følge med på. Det tar kun 5-6 minutter å steke dem, og jeg anbefaler deg å følge med under steketiden. For det er ikke snakk om mange sekundene så blir de overstekt/brent.

Med det sagt, så er resten veldig enkelt og greit. Det blir ca. 36 stk av denne oppskriften.

    Mandelflarn

  • 100 g Mandler
  • 100 g Smør
  • 100 g Sukker
  • 2 ss Hvetemel
  • 1 ss Melk
  • 1 ss Lys sirup
  • 1 klype Salt

Oppskriften

Forvarm ovnen til 175 grader. Gjør klart to stekebrett med bakepapir.

Finhakk mandlene, du kan bruke mandler med skall eller uten.

I en kjele kan du smelte smør. Trekk kjelen av platen og rør inn sukker, hvetemel, melk, lys sirup, hakkete mandler og salt. Sett kjelen på platen igjen og kok opp, la putre i 1 minutt før du skrur temperaturen ned til lav. Rør godt. Røren vil kanskje ikke se helt “riktig” ut, men det er den, hehe.

Bruk en ts til å fordele 9 hauger av røre på hvert stekebrett. Haugene skal være ganske små, jeg bruker kun 1/2-1 ts røre til hvert flarn. De vil nemlig spre seg veldig utover under stekingen. Du trenger ikke å dra røren utover, det fikser varmen fra ovnen.

Stek i ca. 5-6 minutter eller til flarnene er godt gyldne. Du kan justere hvor store flarn du selv ønsker etter første brett som du steker. Jeg stekte totalt fire brett så jeg fikk 36 flarn totalt.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: