10. desember 2018
Skriv ut

Kokosboller med sjokoladetrekk

Er du glad i kokosboller? Da kan du prøve å lage dem selv. Jeg synes, av en aller annen grunn, at kokosboller hører julen til. Spesielt når du lager dem selv:)

Desember er en stor måned på bloggen, det er så gøy å se hvor mange av dere som lager hjemmelaget bakst til jul. Jeg elsker når dere tagger meg på instagram (#idagranjansen), da kan jeg se alt det gode dere lager. I morgen skal jeg lage masse godt som jeg skal legge ut i god tid før jul. Selv om julen er rett rundt hjørnet. I går kjøpte vi et juletre, jeg hadde noen venninner på julegrøt og kom egentlig i skikkelig julestemning. Nå gleder jeg meg til å hive meg over all julebaksten som skal lages.

Hvis det er en spesifikk oppskrift du gjerne vil jeg skal lage, så er det bare å legge igjen en kommentar 🙂

  Kokosboller

 • 150 g Sukker
 • 0,5 dl Vann
 • 75 g Glukose
 • 100 g Eggehviter
 • 2 ss Sukker
 • 1 pakke Oreokjeks til bunner

  Smeltet sjokolade

 • 250 g Mørk sjokolade
 • 30 g Rapsolje
 • Kokos

Oppskriften

Hvis du har gluten allergi så kan du bruke små glutenfriekjeks og ikke oreokjeks.

I en kjele kan du røre sammen sukker, vann og glukose. Varm opp så det koker og la koke til sukkerlaken når 117 grader. Du må bruke et mattermometer! Mens sukkerlaken kokes opp så kan du piske eggehvitene til de skummer med en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Når eggehvitene skummer så kan du ha i sukkeret, 1 ss av gangen. Fortsett å pisk til eggehvitene har blitt litt stive. Når sukkerlaken har kommet opp til 117 grader så heller du den forsiktig, i en tynn stråle ned i eggehvitene mens maskinen går på lav hastighet. Når alt av sukkerlaken er i så setter du opp hastigheten til høy og pisker i ca. 5 minutter eller til marengsen har blitt veldig stiv. Ha den stive marengsen i en sprøytepose med en stor rund tip.

Del oreoene i to og sprøyt marengsen på hver oreo. Oreoene funker som bunner. Jeg holder sprøyteposen i 90 grader, rett over hver oreo og presser med et hardt, jevnt trykk så jeg får fine kokosboller. Når du har laget alle så kan du sette dem i kjøleskapet i noen timer, eller natten over.

Smelt sjokoladen over vannbad. Når sjokoladen har smeltet kan du røre inn rapsolje. Jeg bruker rapsolje for å tynne ut sjokoladen så den ikke er så tykk. Ikke bruk vann!

Hell den smeltete sjokoladen over i en kopp og dypp kokosbollene i så sjokoladen dekker hele kokosbollen. Dryss med kokos.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: