23. desember 2016
Skriv ut

Klassisk ribbe som er langtidsstekt (perfekt svor)

ribbe_pc091094

ribbe_pc091105

Jeg har laget ribbe allerede to ganger denne julen. I fjor så var det også jeg som sto for ribbestekingen på julaften. Jeg har kommet frem til at den absolutt saftigste ribben med den sprøeste svoren får du når man langtidssteker ribben. Hele ribben gjør jo jeg selv, så det er ikke mye du trenger å gjøre. Ribben får kose seg i ovnen i 10-12 timer mens du kan gjøre andre ting.

Og virkelig, når du langtidssteker en ribbe så vil svoren bli helt perfekt. Legg også litt penger i ribben. Gå til en slakter eller en stor matbutikk for å få en god tynnribbe. Det er jo selveste julaften og det er viktig at råvarene er av god kvalitet.

  Ingredienser

 • etter eget ønske Tynnribbe
 • En god mengde Salt og pepper
 • 2 stk Gul løk
 • 10 stk Hvitløksfedd

  Sky

 • Det som er igjen i langpannen Ribbesky
 • 1 ss Hvetemel
 • 1 ss Soyasaus
 • 1 ss Worsestersaus
 • 1 ss Sitronsaft

Slik gjør du

Salte og pepre ribben godt dagen før den skal serveres. Altså 23. desember. Pakk ribben inn og la den ligge i kjøleskapet. Beregn at ribben skal steke i 10 timer. Så hvis du skal servere ribben 19.00 på julaften så starter du stekingen 09.00. Legg en liten asjett på et stekebrett og legg ribben over med svoren opp. Dette gjør du for at fettet skal renne nedover under stekingen. Kutt opp 2 gule løk og legg i formen sammen med 10 hvitløksfedd og 7 dl vann. Stek ribben, midt i ovnen, på 80 grader i 10 timer. Pass på at vannet ikke fordamper helt bort underveis. Svoren vil se ganske kjip ut etter 10 timer, men det skal vi gjøre noe med nå. Sett på grill funksjon på ovnen og skru temperaturen opp til 225 grader varmluft. Følg med på ribben nå, for dette går fort. Nå kommer svoren til å blåse seg opp og bli sprø. Ta ribben ut av ovnen når svoren er ferdig stekt. La ribben hvilke i 30 minutter før du serverer den. Ribbefettet (skyen) som ligger igjen på stekebrettet har du over i en liten kjele. Jeg synes det er godt å piske dette sammen med 1 ss hvetemel, 1 ss soyasaus, 1 ss worsestersaus og 1 ss sitronsaft. Da får du en god sky til ribben.

Jeg elsker å spise pølser, medisterkaker, rødkål, epler og svisker til.

ribbe_pc091090

Du liker kanskje også disse oppskriftene: