13. desember 2018
Skriv ut

Julekjeks med ost

6-8
20 min

Reklame Kid

I julestria er det mange som får litt dårlig tid, plutselig så står gjestene på døren og vil inn, og du skulle ønske du laget noe som var litt enklere. Det kan hvert fall jeg kjenne meg igjen i. Jeg elsker oppskrifter som enten kan lages på forhånd, eller som er såpass enkle i seg selv at de kan slenges sammen litt kjapt. Her har du akkurat den oppskriften. Jeg har nemlig gjort vanlige, salte kjeks til himmelske kjeks med masse smak. Det er så lett, og så vanvittig godt. Disse er perfekte å servere som en liten forrett når gjestene kommer, gjerne sammen med en drink eller litt boblende i glasset. De er også helt nydelige til ostefatet.

Her så bruker jeg Kid sine gode krydder, middelhavsmiks og chiliflak. Det setter en ekstra piff på kjeksene, og sammen med ost blir dette helt konge! Jeg må jo selvfølgelig dynke dem i litt smør også, før de får en runde inn ovnen. Krydderne til Kid er av god kvalitet, og som du ser på bildet av krydderne så er det nesten ikke noe igjen av chiliflakene, haha. Jeg bruker dem hele tiden! De er jo også veldig fine gaver å gi vekk til noen som er glad i å lage mat 🙂

    Julekjeks med krydder

  • 100 g Smør
  • 1 ts Middelhavsmiks
  • 1 ts Chiliflak
  • 200 g Salte kjeks
  • 2 klyper Flaksalt
  • Valgfrie oster

Oppskriften

Smelt smør sammen med middelhavsmiks og chiliflak. Ha kjeksene i en stor bolle og hell kryddersmøret over. Bland alt så kjeksen (uten å knuse dem) dekkes av smør og krydder. Fordel kjeksene utover to stekebrett, strø over litt flaksalt og stek på 175 grader i ca. 5 minutter.

Server kjeksene med kremost eller annen ost etter ønske:)

Du liker kanskje også disse oppskriftene: