30. august 2018
Skriv ut

Iskaffe

Samarbeid med Farmers Coffee

Iskaffe er en frisk herlighet som mange kjenner til. Jeg synes iskaffe er utrolig forfriskende og godt. Noen ganger vil jeg bare ha noe annet enn en varm kaffe. Jeg har laget denne iskaffen med merket Farmers Coffee. Det som er så fint med denne kaffen er at det er en fairtrade kaffe, OG den smaker skikkelig godt! Kaffen er dyrket der det er frisk fjelluft og fruktbar jord, i høyder over 1000 meter. Det er en Colombiansk kaffe som har en smak av god fylde og fin syrlighet. For, det som er viktig å tenke på når man velger kaffe er at den skal passe sammen med feks melk, som i en iskaffe. Det er ikke alle kaffetyper som blir så gode når de blandes med melk. Men Farmers Coffee er perfekt til dette formålet.

Jeg har laget en iskaffe helt uten tilsatt sukker, så den er absolutt ikke søt. Kun god kaffe og god melk. Hvis du vil ha sødme i, kan du tilsette 2 ss vaniljeis i hver kopp (ikke akkurat feil det heller). Men hvis du vil ha en forfriskende drikk i hverdagen kan du gjøre som meg å kjøre den helt naturell.

Når du skal kaldbrygge kaffe så tar det litt tid, det er for å få frem den gode kaffesmaken i kaldt vann. Jeg pleier å lage blande sammen kaffe og kaldt vann på kvelden, så rører jeg det sammen, setter lokket på presskannen på, og inn i kjøleskapet med den. Der står den til dagen etter. Det er sånn du får god iskaffe!

I tillegg til å lage en god iskaffe, har jeg laget kaffeisbiter. Veldig enkelt og veldig artig 🙂

    Kaffeisbiter

  • 30 g Farmers Coffee (filtermalt)
  • 2 dl Kokende vann

    Iskaffe

  • 70 g Farmers Coffee
  • 8 dl Kaldt vann
  • 4 dl Helmelk
  • 4-8 ss Evt vaniljeis

Iskaffe med kaffe-isbiter

For å lage isbitene kan du blande sammen Farmers Coffee og kokende vann i en presskanne. La stå i 10 minutter å trekke før du presser lokket igjennom. La kaffen avkjøles før du heller den i isbitformer. Sett isbitene inn i fryseren og la de fryse.

For å lage iskaffe kan du ha Farmers Coffee i en presskanne, tilsett kaldt vann. Rør om og la stå i 10 minutter før du rører igjen. Ta på lokket (uten å presse stempelet ned) og sett presskannen i kjøleskapet natten over. Press stempelet igjennom og fordel kaffen i fire glass. Hell over 1 dl melk i hvert glass og evt 2 ss vaniljeis i hvert glass (veldig godt!). Ha tilslutt isbiter i iskaffen. Nyt!

Du liker kanskje også disse oppskriftene: