12. desember 2017
Skriv ut

Hot chocolate in a jar

Jeg har kommet meg tilbake til Oslo etter en veldig hyggelig tur i København med muttimutt. Vi landet på ettermiddagen i går kveld og da var det bare å skynde seg ut til Fornebu. Jeg var nemlig på Nobel-konserten sammen i går sammen med en del andre flotte folk. Helene var blant annet der, så det var koselig. Det ble en relativt tidlig kveld, for jeg er så elendig til å jobbe produktivt dagen etter jeg har vært ute. Jeg er egentlig litt stolt av meg sjæl som ikke ble revet med, haha. Selvkontrollen er ikke alltid på topp;) Nå sitter jeg å jobber mens en boks søtet kondensert melk koker. Jeg skal lage boller med julens smaker og toppet med Dulce de leche i morgen så da må jeg ha den ferdig kokt. I kveld skal jeg på Nøtteknekkeren som er min favoritt juleballett. Jeg gleder meg skikkelig til det. Det er ikke så lett å komme i julestemning når det ikke er hvitt ute, men nøtteknekkeren får jeg i stemning. Ballett er jo også utrolig flott å se på!

Men nå skal jeg over til dagens innlegg som er en ny spiselig gave. Eller en drikkelig gave som du kan gi vekk til venner og familie. Det er varm sjokolademix som jeg har laget i en krukke som rommer 4 dl. Denne kakaoen blir skikkelig god for hemmeligheten er å bruke sjokolade og ikke bare kakaopulver.

    Varm sjokolademiks

  • 50 g Brunt sukker
  • 2 ss Kakaopulver
  • 2 ts Vaniljesukker
  • 125 g Mørk hakket sjokolade
  • 1 neve Mini marshmallows

Slik lager du denne varme sjokolademiksen

Jeg bruker glass som rommer 4 dl.

Start med å helle i brunt sukker, så kakaopulver, så vaniljesukker, så mørk hakket sjokolade. Topp krukken med mini marshmallows så du fyller krukken.

Skriv på en lapp som du henger på:

Varm opp miksen (uten marshmallows) med 2 dl melk. Når sjokoladen har smeltet rører du inn 4-5 dl melk til. Smak deg frem med mengde melk. Jo mer melk, jo mindre konsentrert sjokoladesmak. Server og topp med marshmallows.

Enjoy!

Du liker kanskje også disse oppskriftene: