23. november 2019
Skriv ut

Helstekt kylling til Thanksgiving

4
120 min
Glutenfri

Thanksgiving!

Her er konseptet. Inviter noen du setter pris på, lag masse digg mat, sett pris på maten og hverandre. Voila! Thanksgiving feires den 4. Torsdagen i november. Det vil si 28. November.

Jeg kommer til legge ut litt diverse oppskrifter som du kan ta en titt på frem mot 28. november. Du kan enten gjøre dette veldig enkelt, eller kjøre på med masse venner, familie og MYE god mat. Det aller første som skal på bordet er helstekt kylling, eller kalkun som man bruker mest av i USA. Jeg synes helstekt kylling er mye enklere å forholde meg til, så da ble det det 🙂

Det som er fint med torsdager er at folk ikke har like mange planer som i helgen, så jeg tipper du får napp hvis du vil invitere noen. Og det synes jeg du skal. Og hva skal du lage? Helstekt kylling. Superenkelt, godt og superenkelt. Mat til 4 pers. Nevnte jeg at det var enkelt?

    Helstekt kylling

  • 1 stk Hel kylling
  • 50 g Smør, romtemp
  • 1 ss Estragon
  • 1 ss Oregano
  • 1 stk Pisket egg
  • 1 pakke Røde druer
  • 1 stk Eple

Oppskriften

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Bland urter og smør. Bruk det du har for hånd. Ferske eller tørkede. Du kan også ha i hvitløk hvis du er glad i det. Her kommer the messy part. Smøret skal nemlig under skinnet, og det får du ikke til uten å bruke hendene. Løsne forsiktig skinnet fra kjøttet med henda og smør så smøret inn under skinnet.  Smør så utsiden med pisket egg, salt og pepper. Egget gjør at kyllingskinnet får en fin og gylden farge.

Skjer eple i båter og legg det sammen med druene i en ildfast form. Legg kyllingen oppå. Putt det hele i ovnen med et steketermometer. Pass på at du setter termometere midt i den tykkeste delen av brystet. Når termometeret viser 67 grader er kyllingen fiks ferdig. Det tar cirka 1,5 timer. Skru temperaturen opp til 220 grader og sett på grill, til skinnet er gyllent. På den tiden rekker du å lage tilbehør, sjekke sosiale medier og stresse ned;)

Hvis du er har lyst til å stresse enda mere ned, og servere en enda saftigere kylling kan du sette ovnen på 85 grader. Da kan du klemme inn en episode eller tre av favorittprogammet ditt i tillegg, fordi steketiden er på rundt 3 timer. Når det nærmer seg (siste 20 min ca) skrur du temperaturen opp til 220 grader, til skinnet er gyllent. Fuglen er fortsatt ferdig når kjernetempereaturen er 67 grader. La det hele hvile i 10 minutter.

Jeg kan anbefale deg å lage estragonsausen fra denne oppskriften. Bytt ut creme fraichen med kremfløte eller matfløte. Ha også litt av kraften fra kyllingen i sausen. Nam!!

Server, sett pris på mennesker rundt deg og kos deg!

Du liker kanskje også disse oppskriftene: