Signert kokebok, ENDELIG! “Kjempegodt-helt enkelt”

13. september 2018

Endelig er kokeboken min ute

Reklame for egen bok

Alle bilder av meg er tatt av Truls Qvale

Alle matbilder er tatt av meg selv

Tenk, nå er endelig dagen her. Jeg har fått link til forhåndsbestilling av kokeboken min, boken jeg har jobbet med i lang tid. Jeg sitter på en Cafe og nesten småsvetter litt, for er litt nervøs kjenner jeg. Dette er en kokebok jeg har hatt i tankende i mange år, helt siden forrige bok “Fristelser” ble lansert har jeg villet skrive en ny. Nå har det gått noen år og jeg har funnet mer min stil, min sikkerhet og min visjon.

TRYKK HER FOR Å BESTILLE BOKEN

Dessverre så er tiden for signering ute, men boken er veldig flott uten også 🙂

Jeg bestemte meg raskt for at jeg ville ta bildene selv og hvordan boken skulle se ut. Ikke minst har jeg vært veldig sikker i min sak på hva slags oppskrifter som skal med. Dette er en kokebok for deg som liker kjempegod mat som er enkle å lage med vanlige ingredienser. Jeg vil si at 90% av ingrediensene finner du i vanlige matbutikker, og nettopp det er viktig for meg. Det skal være mat for alle, hverdagsmat, kosemat, helgemat og masse deilige kaker og bakverk. Det er like mange søte retter som salte retter, så her får du en god miks.

Jeg brukte hele våren på å lage og fotografere matrettene, så har jeg brukt sommeren om sensommeren på å utforme uttrykket sammen med forlaget. Jeg må også skryte av forlaget “Nord” som har hørt på alle mine ideer og latt meg få utfolde meg både kreativt og designmessig. De har sagt ja til nesten alle forslagene mine, og det har vært helt magisk. For jeg ville at denne boken skulle være akkurat slik jeg så det for meg. Jeg synes det er mange i denne bransjen som lover gull og grønne skoger fra starten av, men når det kommer til stykket så blir ikke ting gjennomført. Sånn har der IKKE vært med dette bokprosjektet. Sjur og Nora som jobber der, har virkelig vært på ballen hele tiden og skjønt hva mitt formål med boken har vært.

“Kjempegodt” som er tittelen på boken, kom vi frem til etter litt om og men. Vi hadde mange forslag på bordet, men til slutt så tenkte jeg. Hva representerer oppskriftene i boken? Jo, at de er kjempegode. Så hvorfor ikke døpe boken til “Kjempegodt”. Og sånn ble det. Det skal jo være KJEMPEGODT, hehe.

“Kjempegodt” er delt inn i de fire sesongene, høst, vinter, vår og sommer. Oppskriftene vil derfor forandre seg ift hvilken sesong du blar det inn i. På høsten er det mer lune oppskrifter, gryter og kosemat. Sommeren har jeg fokus på mer friske ingredienser. Jeg har samlet mine beste oppskrifter som jeg håper du liker. Feks har jeg endelig funnet min favoritt-oppskrift på vafler. Altså, bedre vafler skal du lete lenger etter (selvsikker? haha).

Jeg har også tegn i hver oppskrift som representerer glutenfri, vegetar, antall porsjoner og tidsbruk. Slik har du en enkel oversikt over hver oppskrift. De fleste oppskriftene er faktisk glutenfrie, og om de ikke er det direkte har jeg tipset om hvordan du kan lage den glutenfrie:)

Utenom alle de gode oppskriftene har jeg også laget et fotokapittel. Jeg har brukt mye og lang tid på å lære meg å ta matbilder selv. Det er ikke såå vanskelig så lenge man kan noen tips og triks. Det har mye med lys, innstillinger, kamera, linser og styling og gjøre. Jeg har prøvd å forklare på en enkel måte hvordan du kan ta fine matbilder, for jeg vet jo hvordan det er å starte fra scratch.

Jeg håper du vil like boken, jeg er utrolig fornøyd med den og vil gjerne formidle matglede. Du finner alt fra korte og greie oppskrifter til lengre (men fortsatt enkle) gode oppskrifter som du kan lage til helgens kosemat.

Tusen takk alle sammen, for all støtte og jækla god stemning. Det har vært så utrolig gøy å skrive denne boken, nå er det du som skal få overta stafettpinnen og lage noen KJEMPEGODE oppskrifter:)

Du finner kokeboken min her. Tiden har dessverre løpt ut for signert bok, men den er like fin uten 🙂