Safari og pingviner

03. desember 2018

De siste dagene har vi vært på safari i tillegg til å besøke en strand full av masse pingviner.

Les mer om du vil, det er bare å klikke seg inn:)

Det er tidlig sommer her i Cape Town og temperaturen er perfekt. Hvis man drar i januar kan det bli helt vanvittig varmt her, men nå er det som er skikkelig varm sommer på dagtid og noe kjøligere på kvelden.

I dag er vel første dagen med litt skyer, så da kan jeg sitte med dataen uten dårlig samvittighet. Det ser ut til at skyene letter så tenkte meg en liten tur ut ved bassenget i dag. Vi har hatt ganske fullt program frem til nå, så kjenner det frister med en litt lat dag, før vi skal på en vingård å spise middag i kveld.

Vi har vært på boulders beach, som er stranden hvor det er masse pingviner. De er såå jækla søte!! Homper rundt og soler seg, svømmer seg en tur og passer på barna sine. Eirik snorklet seg en tur i tillegg, og så HAI!! Ikke farlige haier, men fortsatt haier. Så hvis du har tid så burde du ta deg turen til Boulders beach, ha litt tid for stranden der er veldig fin. Legg deg ned, snorkl en tur og kos deg. Vi leide bil på hotellet, det tok ca. 1 time å kjøre fra Cape Town. Enkelt å parkere.

I går så var vi på safari. I Cape Town så kan man kjøre et par timer ut av byen, der finner man safari. Det blir jo ikke slik som i Kenya og de andre landene, men du får sett masse ville dyr som lever på enormt store plasser. Det stedet vi besøkte tar inn dyr som er reddet fra dårlige kår. De kan ikke bli satt ut i det fri, så de blir heller satt i store naturreservater. Jeg ville aldri dratt på et sted hvor dyrene er i bur!! Vi skulle egentlig på ridesafari, men når jeg kom så fikk jeg ikke lov siden jeg er gravid, baah. Jeg hadde gledet meg skikkelig til deg, og hadde ikke lest noen sted på hjemmesiden at graviditet var et problem. Så det var litt skuffende, for jeg liker ikke at andre setter begrensninger for meg (selv om jeg skjønner hvorfor), hehe. Men, det ble safari i bil. Vi så løver, sjiraffer, elefanter, aper, struts, buffalo, neshorn, antiloper og noen andre små dyr. Det er helt fantastisk å se dem vandre rundt. Det ene neshornet hadde en liten baby på bare 6 dager:) Visste du at de går 16 mnd gravid? Jeg hadde dævva, haha.

Stedet vi var på safari heter Aquila safari. Vi ble hentet av en bil tidlig tidlig om morgenen. Jeg kan forresten anbefale å kjøre egen bil. Det tar 2-2.5 time, men det vi fant ut var at safarien tok ca. 3 timer, og bilen hjem gikk ikke før 3 timer etter det igjen. Så hvis du vil unngå å henge rundt i 3 timer så kjør selv. Så selv om det står “6-timer safari” på hjemmesiden, er det egentlig bare 3.

Å forresten, en restaurant du MÅ dra på er “kloof street house”. Veldig kult sted, kjempegod mat og helt fantastisk service. Det må jeg si om hotellet vi bor på også “The Glen Boutique hotel”. Når vi skal hit igjen, skal vi på samme sted!