Restauranttips i Oslo

22. oktober 2018

Jeg er stadig på utkikk etter nye steder og spise. Det trenger ikke være fancy, bare veldig godt!

Jeg tenkte å komme med noen innlegg på hvor jeg pleier å spise, og hvor jeg da kan anbefale at du sjekker ut. Det er et hav av restauranter, men ikke alle er like gode. Noen er veldig bra og andre helt ok.

 

Frokoster

Jeg er sikkert ute å spiser to ganger i uken. Jeg er hvert fall mye ute på lunsj, det er også fordi jeg liker å jobbe ute og derfor blir det kjapt til at jeg må spise lunsjen min på cafeer. Akkurat hvor jeg spiser lunsj kan være veldig enkle steder, jeg liker lune cafeer hvor kaffen er god. Så hvis jeg starter der. Hvis du skal ha en god kaffe og en god skolebolle kan jeg anbefale deg å sjekke ut Bakeri Samson. Jeg synes de har gode bakevarer i tillegg til en del brødmat som frister. Jeg sitter ofte og jobber på Samson på Løkka, det er nærme og det er hyggelig.

Lunsj

Hvis du er ute etter en god frokost kan jeg tipse deg om Åpent Bakeri på Kiellandsplass. Tranen er den også kjent som. Der har de skikkelig god kaffe, veldig gode croissanter og en lunsjmeny som er ganske så bra. På kvelden selges det kjempegod pizza om det er noe som kan friste.

Synes også tapasen på delicatessen er ganske så god, så hvis du er i humør for tapas så sjekk det gjerne ut.

Brunsj

Et brunsj sted jeg var på for ikke så lenge siden var Miss Sophie. Veldig god mat, men litt dårlig service dessverre. Følte de ansatte var litt “hovne” om man kan si det slik. Men maten var kjempegod. Det er et kult sted på Solliplass som har blitt veldig trendy, så husk å book bord i god tid.

Middager

Når det kommer til middager så er det mange restauranter. Jeg tenker jeg tar noen av dem nå og noen i et nytt innlegg.

Det første stedet jeg kan anbefale er Ahaan, som er Plah sin street food restaurant. Veldig god asiatisk mat som jeg har vært på utallige ganger. Massamancurryen er en must!

Hvis du liker å dele maten så sjekk ut Ben Reddik på Løkka. Der finner du god, og litt annerledes mat. Mye vegetar. Stedet var litt kaldt når vi var der, kanskje fordi vi satt ved døren, men maten var god.

Keen på en god burger? Da er Kverneriet stedet. Jeg elsker thai-burgeren de har, den er full av smaker! Frisene er også veldig gode. Det har dukket opp mange burgersteder, men jeg havner som regel alltid tilbake til Kverneriet.

Hvis du liker litt “nedpå” Asiastisk mat, så kan du prøve deg på Monsun noodlebar. Det er absolutt ikke fancy, men god mat. De har en lang meny, så lang at jeg ble litt skeptisk først. Men maten, den er god.

Hvis jeg skal anbefale deg et sted som er veldig fancy så er det Kontrast. Kjempegod mat. Det er her du drar hvis du skal feire noe stort.

“Dinner” er også å anbefale. Igjen en asiatisk restaurant. Jeg elsker lokalet, mørkt og kult. Maten er bra.

Lyst på god pizza og pasta? Eller bare et glass god vin? da er Enoteca steder for deg. De deler til og med porsjonene opp i halve porsjoner. Hvis du vil ha en halv pizza og en halv pastarett, ja, da får du det. Enoteca ligger på Frogner.