Hvor skal man spise i Praha?

07. oktober 2018

Er det en ting jeg alltid lurer på når jeg skal et nytt sted så er det; “Hvor skal jeg spise?”

Jeg har lært meg til å google meg frem til mye, og når jeg finner et sted jeg synes ser bra ut så sjekker jeg det på instagram. Jeg sjekker gjerne de bildene som andre enn restauranten har lagt ut, da får jeg et innblikk av hva slags sted det er.

Jeg har samlet litt forskjellige steder som jeg kan anbefale deg.

Eirik og jeg dro først å spiste frokost ved 11 tiden på et sted som heter Savoy. Jeg leste om dette stedet på nettet og har fått det anbefalt flere steder. Savoy er et frokost-sted, men de serverer også middag (hører rykter om at den skal være bra også). Men uansett, frokost var det vi spiste. Det er et skikkelig fint sted, høyt under taket, og ville takdekorasjoner. Minner meg litt om Theatercafeen i Oslo. Vi spiste en stoor frokost med masse godt. Og dere, det er kanskje de beste croissantene jeg har spist. De har også et veldig hyggelig utvalg av kaker som jeg også kan anbefale. Jeg var stappmett, men altså, det stopper ikke meg i å hive i meg en kake eller to.

Mette og fornøyde så ble vi på den siden av byen, Praha er nemlig del i to og det går en bro over. Savoy lå på andre siden av broen, den siden der slottet er. Jeg kan anbefale deg å ta turen opp til slottet, veldig fint! Og utsikten er sjuk. Vi trasket rundt en stund, jeg kjøpte meg noen nye solbriller og Eirik tok en del bilder. Vi har også tatt trikken og bussen ganske mange steder, da føler jeg meg litt mindre turist enn når jeg tar taxi overalt, hehe.

Vi gikk til vi begynte å bli litt sultne igjen, så da endte vi opp på en Sushi restaurant som het Hanabi sushi. Jeg fikk det anbefalt av en dame på insta:) Her var det god sushi, hvis det er noe du er glad i.

Vi bestemte oss så får å ta en aldri så liten massasje, jeg holdt nesten på å sovne, men klarte å holde meg våken. Litt kleint å sovne, er det ikke?!

Jo, i går kveld så spiste vi jo middag. Vi skulle egentlig på en hamburgerrestaurant som heter Dish, men så endte vi opp på Food Lab. Nettsiden deres funker ikke, men altså, den maten var helt sjukt digg! Masse sharing-retter som smakte supergodt. Hvis du dog er keen på burger så tror jeg Dish er stedet. Det skal være en “fine burger bistro”.

Nå ligger vi på hotellet før vi skal ut igjen. I kveld så blir det en Michelin restaurant, og det gleder jeg meg til!! Den heter La Degustation . Jeg kan fortelle deg hvordan det var i morgen. Men følg gjerne med på instastory, jeg legger alltid ut mye fra restaurantene der.