Fargevalg i leiligheten

01. november 2018

Endelig så kommer en komplett guide til hvilke farger vi har brukt i leiligheten. Det er litt av et valg man står med når man skal velge mellom så mange fine farger. Grå er jo ikke bare grå, og hvit er faktisk ikke hvit. Det finnes så mange toner og graderinger, for ikke snakke om hva slags matthet man skal ha.

Trykk deg inn hvis du vil lese mer:)

Reklame

Endelig så kommer en komplett guide til hvilke farger jeg har brukt i leiligheten. Det er litt av et valg man står med når man skal velge mellom så mange fine farger. Grå er jo ikke bare grå, og hvit er faktisk ikke hvit. Det finnes så mange toner og graderinger, for ikke snakke om hva slags matthet man skal ha.. Vi kjørte på med supermatt (LADY pure color supermatt) i hele leiligheten, på alle vegger, uansett farge. Jeg elsker hvor fin og matt den matteste fargen er. På alle lister og dører valgte vi den matteste fargen her også, den heter LADY Supreme Finish. Det du skal tenke litt på er at jo mattere farge du velger, jo mer synes flekker. Jeg har enda ikke hatt noe problem med det, så jeg sier “kjør på”. Mange vil ha blanke lister og matte vegger, men personlig så falt vi for at alt skulle være matt. Jeg synes det får et elegant uttrykk.

Så, over til fargene vi valgte. Alt er nøye skrevet ned, men fargekoder osv. Det gjør at du får akkurat riktig farge hvis du ønsker samme “look” som vi har hjemme.

I stuen så ville vi ha en litt dus gråfarge, vi landet på: LADY pure color supermatt 9915 morgendis. En fin og nøytral grå farge som er ganske lys, men fortsatt grå. Jeg opplever at denne fargen forandrer seg litt utover dagen. Den kan nesten få et hint av blått i seg når solen er kjølig. Denne fargen er utrolig fin til de kritthvite listene som er malt i LADY Supreme Finish matt 7236 CHI.

På hovedsoverommet så gikk vi for en litt lysere farge, LADY pure color supermatt 8394 HVIT POESI. En hvit farge med litt grått i. Jeg ønsket at soverommet skulle ha en “frisk” følelse. Følelsen av alltid rent sengetøy og friske sommernetter. Jeg er veldig fornøyd med valget, og soverommet er kanskje et av mine favorittrom.

Videre så kjørte vi på med blått i gangen. Jeg er megahappy med den “blå gangen”. Spesielt sammen med maromorflisene. Her har vi malt veggene og utgangsdøren i LADY pure color supermatt 4618 Kveldshimmel. Skapdørene har vi fått lakkert i LADY Supreme Finish matt 4638 Byge.

Kjøkkenet har fått fargen LADY pure color supermatt 7236 CHI. Det er den samme hvitfargen vi har på lister og tak. Vi synes kjøkkenet og peisen tok mye av rommet, spesielt siden de er såpass mørke. Derfor gikk vi for en helt hvit farge på veggene. Det er mange som har gått vekk fra det, og bruker mer farger, men pga alle fargene på kjøkkenet så droppet vi farge på veggene.

Gjennom hele leiligheten så har vi valgt å male den matteste (supermatt) fargen på alle veggene. All veggmaling er i LADY pure color, supermatt.

Alle listene i leiligheten er malt i LADY Supreme Finish matt, som er den matteste listemalingen de har.

Alle tak er malt i LADY Perfection matt 7236 CHI.

Jeg er skikkelig fornøyd med hvordan det har blitt, det er jo alltid et lite sjansespill når man skal male. Siden veggene i stuen er såpass lyse kunne vi bruke mørke møbler for å få den lune følelsen. Jeg elsker også gardinene som er fra @liftupinterior.

Du kan få masse hjelp på LADY sin inspirasjonsblogg.   Jeg fikk masse god hjelp om hva som passer sammen av farger osv. Absolutt verdt å sjekk ut!

Jeg skal lage et eget innlegg om kjøkken, gulv og litt andre møbler som jeg liker godt. Det kommer om ikke så lenge 🙂