Cape Town del 2

01. desember 2018

Finner man en by som kan tilby mer enn Cape Town? Det eneste er at man må dra til andre siden av kloden, men 17 timer på fly, hva er vel det i det store og det hele?

Hvis du har vurdert å dra hit, så dra!

Klikk deg inn for mer.

Nå har Eirik og jeg vært her i noen dager, tiden går jo så fort, og det er så alt for mye vi vil gjøre. Samtidig som vi ikke vil stresse, hehe. Ingen enkel kombo det der. Men vi prøver å få dratt et sted hver dag. Så langt har vi vært på en guidet tur gjennom district 6 og hørt om Apartheid. Distrikt 6 er et område med mye fattigdom og hvor man får se de store forskjellene. I tillegg fikk vi en god innsikt i hva Apartheid har betydd for folket som bor her, og at det fortsatt er mange som er ekstremt preget av det som en gang skjedde. Det er et område hvor det bor 2.5 millioner mennesker, med kun 1 sykehus. Det sies også å være en form for moderne slaveri. At jeg er født i Norge, hos en trygg familie, det er flaks!

Vi har også vært i Stellenbosch, som er et vinområde. Der dro vi på ridetur i solnedgangen. Vi re gjennom vinranker, og Eirik travet for første gang. Han er så søt! haha. Jeg har ridd siden jeg var 8 år så jeg ville jo bare galoppere gjennom åkrene 😉

Vi har også vært å spise på masse gode restauranter (og noen helt ok steder). Vi var på Cliffon-beach i går en tur. Det var så varmt at jeg trodde jeg skulle svime av, så vi var der ikke så lenge. Vannet er jo iskaldt så det gikk ikke å avkjøle seg i det, så da dro vi heller å spiste lunsj etter en stund.

Vi var en tur på det store kjøpesenteret ved havnen. Et sted jeg følte vi måtte sjekke ut. Det er så mange steder på sjekklisten at man må prioritere noen. Vi dro derfor bare en kjapp tur på kjøpesenteret, for det er ikke på topp 10 her nede kan man si;)

I dag skal vi se pingvinene på Boulders beach, DET gleder jeg meg til! Disse små dyrene som jeg kun ser på TV, de skal jeg nå se på ekte. Vi skal ut å spise på en skikkelig god restaurant i kveld. Så da er vel dagen i dag ganske satt:)

Et tips hvis du skal hit, book de gode restaurantene i lang tid i forveien for de fyller seg opp. Kjør Uber og ikke taxi! Dra til vingårdene og gjerne overnatt der, eller spis gode middager der. Vi skal til en vingård på Italiensk aften på mandag, jeg har hørt det skal være et helt fantastisk sted!! Mer om det senere.