29. desember 2017
Skriv ut

Iskrem med honning og glasserte nøtter

Er det veldig kaldt i dag? Kanskje bare meg som konstant fryser i dag. Nå sitter jeg innpakket i tepper og skriver på tastaturet, kanskje jeg skulle laget meg en kopp kaffe.. Også er jeg keen på et knekkebrød med brunost, mmmm! I dag tidlig så satte jeg klokken på 0900, ferien er offisielt over, hehe. Nei, den er ikke helt over, men jeg måtte opp for å sette et brød i ovnen. Shit, nå hørtes jeg skikkelig huslig ut. Men det var faktisk det jeg gjorde. Jeg laget et eltefritt brød i går kveld som måtte fikses i dag tidlig. Elsker hvor lett det er å lage eltefrie brød. Men jeg vurderer å legge noen av oppskriftene jeg tok i dag i “kokebokarkivet”. Jeg skal jo lage ny bok så jeg trenger jo å lage en hel haug av deilige nye oppskrifter til den. Jeg skal ta bildene selv også, så jeg kan egentlig styre veldig når det passer å knipse disse bildene. Men uansett, når brødet sto i ovnen så laget jeg ferdig noen chiagrøt-oppskrifter som skal ut i januar og en skikkelig god sjokoladekake med sjokolademousse og pisket sjokoladeganache.

Denne oppskriften som jeg legger ut i dag er til alle dere som ikke vil bruke evigheter på desserten til nyttårsaften, men som likevel vil lage noe skikkelig godt. Jeg kan da anbefale at du tar et titt på denne enkle desserten. Jeg har kjøpt en god iskrem og matchet den opp med honning og nøtter. Du kan også lage din egen salte karamell hvis du vil det. Du kan lage klart alt i morgen så er det klart til servering uten stress og mas.

    Glasserte nøtter

  • 150 g Pecan og valnøtter
  • 100 g (1 dl) Maple syrup
  • 2 klyper Salt

    Ekstra

  • Iskrem av god kvalitet
  • Honning

Iskrem med honning og glasserte nøtter

Hvis du vil servere salt karamellsaus til så kan du sjekke ut denne oppskriften. For å lage nøttene så kan du aller først steke dem på 180 grader i 6 minutter til de er gyldne. Ha så nøttene i en kjele sammen med maple syrup og salt og kok opp. La koke i et par minutter på svak varme. Sett til side. Server en god iskrem med enten en god honning, maple syrup eller hjemmelaget salt karamell. Topp med de glasserte nøttene. Så lett a du.

Ha en flott fredag!

Du liker kanskje også disse oppskriftene: